ÚTLEVÉL A DIGITÁLIS VILÁGBA ...
2017. augusztus 04. írta: SMARTMASTER

ÚTLEVÉL A DIGITÁLIS VILÁGBA ...

passport.jpg

Na az kellene neki - morfondírozott magában Sándor, a kis termelőüzem régi motoros vezetője. Ő, aki mindig is büszke volt arra, hogy a régi, jól bevált módszereivel „kormányozza el” cégét, most „bevándorol” a digitális világba. Ő is digitális bevándorló lesz.

Legalábbis próbaképpen.

Mert azért az elemi bizalmatlansága csak nem hagyott alább. Képes lesz-e még ezt ő megtanulni? Nem lép majd át akkor rajta egy ifjabb kollégája? És mindenki felveszi majd a digitális megoldás fordulatszámát? Például Pisti, a karbantartó is? (Szerinte ennek a jóembernek halvány lila segédfogalma sincs róla, hogy mit akar a nyakába venni.) Na és mi lesz az ő évtizedek óta csiszolgatott vezetői módszereivel, munkafolyamataival? Ezeket is teljesen feje tetejére állítaná ez a csodaprogram!

Még most is szkeptikus volt, pedig már beadta a derekát. Tegnap ugyanis nála járt Pisti és Erika. Kértek tőle egy fél órát, hogy beszélgessenek. Ők beszéltek is. Fejenként fél órát. Gyakorlatilag panaszkodtak, hogy mennyi a munkájuk. Pontosabban a FELESLEGES munkájuk.

Pluszpont volt azonban, hogy rögvest megoldást is javasoltak. Meg is lepték vele, mert bár Erikának korábban is voltak javaslatai, Pisti nem az a kifejezetten kezdeményező típus. Most meg lelkesen magyarázta, hogy ő milyen csodát látott valami továbbképzésen. (Amire mellesleg Ő, Sándor küldte el... Legközelebb jobban megnézi, mit is tanítanak egy ilyen képzésen.)

Ezzel azonban még nem volt vége. Korántsem! Erikáék miatt már így is egy fél órás csúszásban volt a napi beosztásához képest, úgyhogy nagyon igyekezett behozni a lemaradást, amikor hirtelen berobbant a titkárnője, Ágika. És nem kímélte. Miközben elé rakta az aláírandó számlahalmokat, végig kellett hallgatnia, hogy a múltkor mennyire kínosan érezte magát. Mert nem tudta határidőre átutaltatni az egyik beszállítónak a számlája összegét. Sándor kénytelen volt elismerni, hogy ez mekkora blama. Különösen azután, hogy Ágika elmesélte, ez is a számlák engedélyeztetésének hihetetlenül döcögős rendje miatt van. Hogy sosincs ráérő vezető, ezért inkább az volt a csoda, hogy eddig időben el tudták utalni a számlákat.

És érdekes módon Ágika is ugyanazt a szoftvert emlegette, hogy milyen szuper. Merthogy még a számlák kifizetését is sokkal könnyebben lehet vele menedzselni.

Aztán beugrott: ugyanerről a szoftverről beszélt már neki egyszer Péter is, a másik kis üzem ügyvezetője. Sőt az óraállások leolvasása kapcsán is előkerült ugyanez a program!

Ekkor érlelődött meg benne a döntés. Egy próbát mégiscsak megér ez a szoftver. Péter nagyon biztatta, hogy vágjon bele. És mivel nem ugrik fejest rögtön a digitális újításba, így ő is nyugodtabb. És a kollégáinak is lesz elég idejük, hogy megismerkedjenek a szoftver működésével. Saját magáról már nem is beszélve.

Mi is volt a demo program linkje? Ja, megvan!

http://smartmaster.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://smartmaster.blog.hu/api/trackback/id/tr2512719400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása